Ugrás a tartalomhoz

Gyors kiszállítás Magyarországon

Kapcsolat

A Richard teáról

A Richard Royal Collection a világ legjobb teaültetvényeiről származó fekete-, zöld- és gyógyteák válogatása. Valamennyi, hagyományos angol stílusban készül, de mind egy kis finom változtatással: a különféle teák, gyógynövények és fűszerek kombinálása segíti elő, hogy a királyi íz minden árnyalatát eljuttassa Önhöz.

Hogyan készítsünk tökéletes teát

Mi szükséges a tea elkészítéséhez?

  1. Vízforraló: legjobb, ha tisztított vizet használunk, így még jobb lesz a tea minősége.
  2. Teáskanna: válassz üveg-, vagy agyag-, esetleg porcelán teáskannát a tea-ceremóniádhoz. Hosszan megtartja az aromát és hőt.
  3. Víz: tisztított és friss, hogy a legjobb minőséget érhesd el.
  4. Csésze, bögre: válassz olyat, mely jókedvre derít teázás közben. Ideális esetben a csésze/bögre felső része szélesebb.
  5. Tea: válaszd ki a kedvencedet a széles Richard Royal tea-választékból. Széles a skála, biztosan megtalálod az alkalomhoz illőt.

 

Hogyan készítsünk piramis-filteres teát?

 

A piramis-filteres tea abszolút a kényelmünk kedvéért készült. Ezzel együtt, semmilyen különleges tudás nem szükségeltetik az elkészítéséhez.

Általában, a filteres teát rögtön a csészében készítjük el. Ezért nagyon fontos a megfelelő csészét/bögrét kiválasztani, mely megfelelően bírja a hőt.

A menet lépésről lépésre a következő:

  1. Forralj vizet: hogy a tea tökéletes legyen, nagyon figyelmesnek és pontosnak kell lenned. Amint az első buborékok megjelennek a felszínen, már kész is a víz. Figyelj arra, hogy a vizet csak egyszer forraljuk fel.

A különböző teák különböző hőfokot igényelnek:

-          fekete tea – 100oC, forró víz

-          zöld-, fehér-, oolong tea - 85 oC

-          puerh tea – 80-85 oC

  1. Tedd a piramis filtert a csészébe/bögrébe és öntsd rá a vizet.
  2. Általában 3-5 perc áztatás az ideális. Ennyi idő alatt a filterben a teafű kibomlik, a gyümölcsöknek/bogyóknak pedig van idejük kiengedni a megfelelő aromát, ízt. De ha te az erősebb, még gazdagabb ízt preferálod, akkor hagyd a filtert kicsit tovább, mint 5 perc a vízben.

Ha mégis teáskannában készíted el, akkor akár 3 piramis-filtert is tehetsz a kannába, így éred el a kellően intenzív, erős ízt.